Home » Overig » Introductie

Introductie

 

Introductie; Kroelie, Krullie, Lola, en lila.

Met;

Christy, Christa en Kayleigh

 

5-9-2015, 11.00 uur, dag 1

Het kleine hok is schoon en zonder verstop plekjes.

Er staan 2 voerbakjes en er hangen 2 drink flesjes.

Op de tralie plateaus ligt enkel vinyl ter bescherming van hun pootjes en op de bodem ligt enkel een krant. Thats it, daar moeten ze t mee doen.

 

Eerst gaan de jongsten er in die nu ruim 3 maanden zijn.

Ze gaan meteen op onderzoek uit en zodra ze het heel hok door gegaan zijn, til ik Kroelie ( 11 maanden) in het hok, omdat ik met haar de meeste problemen verwacht.

Het gaat goed…ze zijn rustig..1 x een akkefietje met Kayleigh ( 3 maand) het kleinste ratje,

Maar het stelt niet veel voor, een beetje gestoei en gepiep.

 

Een half uur later gaat haar Lola ( 6,5 maanden) er bij in…de spanning stijgt…met haar verwacht ik eigenlijk geen problemen…

 

Opzich gaat het goed, de kleintjes lijken alleen soms  Kroelie wat uit te dagen en lopen geregeld achter haar aan, maar opzich gaat het goed.

 

Weer een half uur later

Nu wordt Krullie er bij in gezet…zij is 11 maand en de zus van Kroelie.

Zij zoekt gelijk steun bij Kroelie, even in de gaten houden dus weer allemaal.

Krullie kan soms ook wat Dominant zijn. Maar tot nu toe speelt Kroelie nog steeds duidelijk de baas, alle rittens zijn inmidels een keer op hun rug geleged en flink besnuffeld!

Nog 1 rat te gaan!!

 

En weer een half uur later, komt Lila (6,5 maanden) het laatste vrouwtje er in gezet, voor zichtig  eerst en daarna gaat het er even op, maar t blijft bij piepen en op de rug gooien.

En dan…..

 

Inmiddels zijn we 3 uur verder….

Het hele spul loopt af en toe door elkaar heen, om zich vervolgens boven in t hok te verzamelen. En dan zie ik tot mijn grote vreugd dat Christa tussen de groten zit J

 

 

Voor vandaag is de missie geslaagd, ze blijven voor minstens 2 dagen samen voor ze weer terug gaan in het grote hok, die eerst totaal schoongemaakt en opnieuw ingericht wordt!

 

6-9-2015, dag 2

De nacht is rustig verlopen zo te zien.

Alles ratten zijn goed in hun hmeur en t loopt kris kras door elkaar heen, er worden geen groepjes gevormd. I ben opgelucht, maar ze blijven nog wel even in hun kleine hok.

 

Later op de avond breekt als nog even de pleuris uit; Kroelie speelt de baas, een hoop gepiep en gevechten, ik moet in grijpen; letterlijk! Kroelie gaat even een poosje de kooi uit in een andere hok. Ze vindt dit duidelijk vreselijk maar wat moet dat moet.

 

Na ongeveer 30 min is t weer rustig in de kooi, de anderen zijn gaan slapen en Kroelie mag weer terug. Ze is me dankbaar. Ze mag de nacht weer door met haar vriendinnen.

 

8-9-2015

 

Het gaat meer dan goed en de dames mogen terug in het grote vernieuwde en ingerichte hok.

1 voor 1 weer gaan ze er in en rennen compleet het hele hok door, geweldig om te zien!

Mijn geduld is beloond!

Meisjes blij; ik blij!

 

 

hok.jpg